Solcellsbatterier

Köp batterier till solceller

Vill du ha tillgång till solel även när solen inte skiner?

Då kan ett eget solcellsbatteri vara lösningen!

Med egen energilagring kan du lagra överskottet av den energi som dina solpaneler genererar under dagen och använda den när du behöver det som mest, till exempel på natten eller under molniga dagar.

På Sunvio erbjuder vi ett brett utbud av batteripaket, med kapacitet på upp till 60 kWh. Vi har batterier från olika tillverkare och med olika kapaciteter för att passa olika behov och budgetar. Våra batterier är speciellt utformade för att fungera med solpaneler och ger pålitlig lagring av solel till konkurrenskraftiga priser.

Är det värt att skaffa ett batteri till solceller?

Ett solcellsbatteri är definitivt värt att överväga om du vill bli mer självförsörjande på el och minska ditt beroende av att köpa energi från elnätet. Priset på ett solcellsbatteri kan variera beroende på faktorer som kapacitet och tillverkare.

Om du funderar på att införskaffa batterilagring kan det vara bra att veta att kostnaden för ett solcellsbatteri kan kompenseras av besparingar på din elkostnad på sikt. Dessutom finns det en statlig grön teknik-check på 50% som kan göra det extra förmånligt att investera i ett solcellsbatteri.

Kan man ladda sitt batteri på natten?

Batterierna kan laddas från elnätet på natten och användas på morgonen eller dagen. Det är särskilt fördelaktigt på vintern när solcellerna på taket inte genererar lika mycket el. En fördel med att ladda solcellsbatterier på natten är att elkostnaden oftast är lägre på natten än på morgonen och kvällen. Genom att köpa in el och lagra i batteriet när elpriset är billigt, kan man sedan använda elen till hushållet under morgon och kväll när elpriset är dyrare. Detta kan hjälpa till att spara pengar på elräkningen och minska energikostnaderna över tid. Bra att tänka på här är att man i så fall behöver ett rörligt timpris för att kunna utnyttja aktuellt elpris.

Finns det fler fördelar med ett batteri?

Bortsett från ovan, så finns det ytterligare ett väldigt ekonomiskt sätt att använda sitt batteri och det är att hyra ut det till stödtjänster! 

Svenska Kraftnät behöver hjälp med att stabilisera elnätet och för detta så finns det bolag som Checkwatt som gör det möjligt för privatpersoner att hjälpa till. Ersättningen som erbjuds för detta är mer än ett trevligt tillskott till kassan, i dag så kan detta hjälpa till att halvera återbetalningstiden för hela batterianläggningen. Detta gör så klart att det är ett väldigt populärt och intressant val för våra kunder idag. Vill ni läsa mer om denna lösning så kan ni antingen kontakta oss eller kolla in vår Checkwatt sida.

Vad är ett solcellsbatteri?

Ett solcellsbatteri fungerar genom att lagra energi från solpanelerna i batteriet, så att den kan användas senare. När solen skiner och solpanelerna genererar mer energi än vad som behövs i hemmet, laddas batteriet upp. När solen går ner och det behövs mer el än vad som genereras av solpanelerna, kan batteriet användas för att tillföra extra energi.

Ett solcellsbatteri fungerar som ett energilager som möjliggör för hushåll att lagra den energi som genereras av deras solpaneler. Solcellsbatterier består av flera celler som är anslutna till varandra och vanligtvis är tillverkade av litium eller blysyra. När solen lyser på solpanelerna genereras ström som används för att ladda batterierna, vilket gör att de är fulladdade när behovet av energi uppstår. 

På natten eller under perioder med dåligt väder kan solpanelerna producera mindre energi eller ingen energi alls, vilket innebär att hushålle

Vilket batteri ska man välja?

Det finns många olika typer av batterier som kan användas för solceller, inklusive bly-syra, litiumjon och natrium-svavelbatterier. Vilket batteri som är bäst beror på dina behov och budget. Vi erbjuder ett brett utbud av solcellsbatterier från olika tillverkare och hjälper dig gärna att hitta det som passar dig bäst.

Vi kan också ge råd om installation och underhåll av ditt solcellsbatteri för att säkerställa optimal prestanda och långvarig drift.

Hur funkar solcellsbatterier?

Rent tekniskt fungerar solcellsbatteriet som ett vanligt uppladdningsbart litiumbatteri. Solcellerna genererar likström som genom en växelriktare görs om till växelström. Den skickas sedan in i byggnaden eller ut på elnätet. Det finns två typer av batterier, där de som kopplas till likström är lite mer effektiva. 

Elen kan sedan användas för att ladda din elbil eller hybrid – en klok investering för dig som vill ladda bilen hemma under natten.

Growatt ARK

Vi erbjuder Growatt Ark batteri som passar för större villor, lantbruk eller minde flerfamiljsbostäder.

 • Kompatibel med till MOD-XH & MID-XH serierna av växelriktare
 • Flexibel kapacitet, 5.12kWh – 25.6kWh
 • Enkel installation med modulär, staplad design
 • Fjärruppdatering av firmware
 • Utmärkt säkerhet för koboltfritt LiFePO4-batteri
 • 10 års produktgaranti
Growatt batteri på Sunvios hemsida

Growatt APX

Nytt batteri från Growatt med en kapacitet per modul på 5 kWh. Går att koppla på totalt 6 moduler per enhet med en total kapacitet på 30 kWh. 

 • kompatibel med MOD 3-10 KTL3-XH(BP) samt MID 12-20 KTL3-XH
 • modul på 5 kWh – koppla upp till 6 st och få 30 kWh
 • Enkel installation med modulär, staplad design
 • Energioptimering på modulnivå
 • Utmärkt säkerhet för koboltfritt LiFePO4-batteri
 • 10 års produktgaranti

Growatt ARK

Vi erbjuder Growatt Ark batteri som passar för större villor, lantbruk eller minde flerfamiljsbostäder.

 • Kompatibel med till MOD-XH & MID-XH serierna av växelriktare
 • Flexibel kapacitet, 5.12kWh – 25.6kWh
 • Enkel installation med modulär, staplad design
 • Fjärruppdatering av firmware
 • Utmärkt säkerhet för koboltfritt LiFePO4-batteri
 • 10 års produktgaranti

SÄKER OCH TRYGG INSTALLATION

Vi är auktoriserade genom Elsäkerhetsverket, vilket innebär att alla våra elektriker är utbildade och har rätt behörighet. Elsäkerhetsverket har etablerat regler och bestämmelser för installation av solceller för att minska riskerna för olyckor och skador. Besök gärna Elsäkerhetsverkets hemsida för mer information om säkerhetsregler vid installation av solceller 

SVENSK SOLENERGI

“För medlemskap i Svensk solenergi ställs krav på etik, produktkvalitet, yrkesmässig kompetens och lämplig organisation”, skriver Svensk Solenergi på sin hemsida. Sunvio har alltid delat samma grunder som Svensk Solenergi har, därför känner vi oss stolta över att vara medlem i denna branschförening. För att läsa mer om Svensk solenergi besök gärna deras hemsida.

Kontakta oss för mer information

Fri Offert

Offerten är kostnadsfri

Hur önskar du att bli kontaktad?

Fri Offert - Takbyte

Offerten är kostnadsfri

Vad är du intresserad av?