SOLCELLER OCH SOLPANELER

 

Vi skräddarsyr solcellssystem anpassat för dig och ditt hem

 

Solceller kan öka värdet på din bostad

Beräkningar från WWF och Accenture visar på en värdeökning på mellan fyra och sju procent för bostäder som säljs med solpaneler. De som köper bostaden får lägre elkostnad, samtidigt som bostaden är mer miljövänlig. Solceller kommer också att ge bostaden en bättre energimärkning vid försäljning eller uthyrning.

Sälj tillbaka ström du inte använder

Förutom lägre elkostnader så får du bra betalt för den överskottsel du säljer tillbaka till elnätet. Ditt elbolag betalar dig för själva elen och ditt nätbolag betalar dig för att du bidrar till att det finns mer fossilfri el i näten, vilken andra kan använda.

Bästa solcellerna 2024

Att investera i solenergi genom solceller och solpaneler är ett smart sätt att spara pengar på lång sikt och samtidigt bidra till en hållbar miljö. Men att välja bäst solceller 2024 och få dem installerade kan kännas överväldigande.

Vi på Sunvio har lång erfarenhet av installation av solceller och kan hjälpa dig med allt från att välja bäst solceller för dig till att få en prisuppgift för installation.

Solenergi har blivit allt mer populärt de senaste åren och förväntas fortsätta växa i popularitet. Att investera i solceller och solpaneler är en hållbar lösning som inte bara minskar din energiförbrukning utan även ger dig möjlighet att sälja överskottsenergi tillbaka till elnätet. Genom att använda solceller kan du producera din egen solel och minska din energiförbrukning från elbolaget.

 

Redigerad 9

På Sunvio erbjuder vi installation av solceller och solpaneler för både privatpersoner och företag.

Vi hjälper dig med att:

  • Välja rätt solceller utifrån dina behov och ger dig ett kostnadsförslag för installationen. 
  • Genomföra installationen på rätt sätt för maximal effekt.

Vi har många års erfarenhet av solcellsinstallationer och kan garantera att du får högsta kvalitet på både solceller och installation. 

Vi installerar både solpaneler på taket och marken, beroende på vad som passar bäst för din fastighet. Våra solceller är också utrustade med den senaste tekniken för att optimera effektiviteten och produktionen av energi.

Vi är stolta över att erbjuda konkurrenskraftiga priser för våra solceller och installationer. Vi arbetar ständigt med att säkerställa att våra priser är så konkurrenskraftiga som möjligt utan att kompromissa med kvaliteten på våra produkter och installationer. 

Så fungerar solceller

Solcellspaneler för hus monteras på takytan som har mest sol under hela dagen. Panelerna på huset är sammankopplade till en serie. Serien är kopplad till en växelriktare som omvandlar spänningen på solenergin så att den passar elsystemet i ditt hus. Växelriktaren är kopplad till en separat kurs i säkringsdosan, så att en smart elmätare kan registrera el både in och ut ur ditt hus.

Kan jag få bidrag om jag köper solceller?

Från och med den 1 januari 2023 höjs skatteavdraget för grön teknik när du skaffar solceller från 15 till 20 procent. Du kan som mest få 50 000 kr i skatteavdrag, är ni två som står på fastigheten kan ni som mest få 100 000 kr.

Kontakta oss så hjälper vi till att hitta ett paket som passar dig och dina behov.

IMG_10442

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

 

Erbjuder ni installationer av solceller på marken?

Ja, vi installerar både solpaneler på taket och marken beroende på vad som passar bäst för din fastighet. Våra energirådgivare hjälper dig att välja rätt solceller och den bästa platsen för installationen.

 

Hur fungerar det med lån för solceller, finns det några specifika lån för det?

Ja, det finns specifika lån för solceller och solpaneler. Vi samarbetar med flera olika finansiärer för att erbjuda finansieringsalternativ till våra kunder. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den bästa finansieringslösningen för dig.

 

Hur lång tid tar det att installera solceller?

Tiden det tar att installera solceller beror på flera faktorer, såsom storlek på systemet, typ av installation och hur tillgänglig taket eller marken är. Generellt kan installationen ta allt från några dagar upp till två veckor..

 

Kommer det att vara lönsamt att installera solpaneler på mitt hem?

Installera solpaneler kan vara en mycket lönsam investering på lång sikt eftersom du minskar din energiförbrukning och sparar pengar på din elräkning. Dessutom kan du sälja överskottsenergi tillbaka till elnätet och få ersättning för det. Det är viktigt att göra en noggrann bedömning av dina energibehov och kostnader för installation för att avgöra om det är en lönsam investering för dig.

 

Vad gör jag med snön på solpanelerna?

Om du har solpaneler och lever i ett område med mycket snöfall är det viktigt att du tänker på hur snön påverkar effektiviteten hos ditt system. Snö på panelerna kan blockera solstrålarna och därmed minska panelernas prestanda. Det kan vara frestande att försöka ta bort snön manuellt, men detta är inte alltid det bästa alternativet eftersom det kan skada panelerna.

Som tur är är det vanligtvis inte nödvändigt att manuellt ta bort snön. Panelerna är oftast monterade på taket, vilket innebär att snön kommer att glida av eller smälta naturligt när solen kommer tillbaka. Det kan dock ta tid för snön att smälta, så om du är orolig för effektiviteten hos ditt system kan du kontakta en professionell installatör för att ta reda på om det finns några speciella åtgärder du kan vidta för att hantera snön på ett säkert och effektivt sätt.

 

Vilken typ av solpaneler använder ni för installationer?

Vi erbjuder högkvalitativa solpaneler från pålitliga tillverkare. Vi har ett brett utbud av paneler att välja mellan, inklusive monokristallina och polykristallina paneler. Monokristallina paneler är oftast mer effektiva och har en mer enhetlig färg, medan polykristallina paneler vanligtvis är mer kostnadseffektiva. Båda typerna av paneler har sina fördelar och nackdelar, så det är viktigt att välja en panel som passar dina specifika behov och budget.

 

Vad kostar solceller?

Kostnaden för solceller varierar beroende på storleken på systemet och typ av installation. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser för våra solceller och installationer. Det är dock viktigt att notera att solceller vanligtvis är en investering på lång sikt, och det kan ta ett tag innan du ser en avkastning på din investering. Vi rekommenderar att du kontaktar oss för en kostnadsfri konsultation så att vi kan ge dig en mer exakt uppskattning av kostnaden baserat på dina specifika behov och budget.

 

Finns det bidrag för solceller?

Från och med 1 januari 2023 kan man som privatperson göra ett grönt avdrag på 20% av arbets- och materialkostnaden vid köp av solceller (frakt och transport ingår ej). Skatteverket har bedömt att 97% av kostnaderna för en solcellsanläggning utgörs av arbets- och materialkostnad, så man kan använda en schablon från Skatteverket och räkna avdraget på 19,4% istället för 20% av totalkostnaden för att få fram den faktiska subventionen.

Grön teknik avdraget gör man det direkt på fakturan, på samma sätt som rot- och rutavdrag. Utöver solceller omfattas även batterier och laddboxar av de gröna avdragen, där avdraget är 50% (48,5% enligt Skatteverkets schablon). Maximalt avdrag är 50 000 kr per person och år, men om tex två personer gemensamt äger en eller flera fastigheter kan de göra ett avdrag på upp till 100 000 kr per år totalt.

De gröna avdragen påverkar inte utrymmet för rot- och rutavdrag, då de är separata skatteavdrag. Grön teknik gäller även för hus som har byggts under de senaste fem åren, till skillnad från rotavdrag. Avdragen är endast tillämpliga på fastigheter (och därmed solcellsanläggningar) som är anslutna till elnätet.

Gröna avdrag kan endast beviljas för förskottsbetalningar eller delbetalningar som görs under samma år som slutbetalningen. Det är möjligt att hitta mer detaljerad information om de gröna avdragen och deras funktion på Skatteverkets webbplats.

SÄKER OCH TRYGG INSTALLATION

Vi är auktoriserade genom Elsäkerhetsverket, vilket innebär att alla våra elektriker är utbildade och har rätt behörighet. Elsäkerhetsverket har etablerat regler och bestämmelser för installation av solceller för att minska riskerna för olyckor och skador. Besök gärna Elsäkerhetsverkets hemsida för mer information om säkerhetsregler vid installation av solceller 

SVENSK SOLENERGI

“För medlemskap i Svensk solenergi ställs krav på etik, produktkvalitet, yrkesmässig kompetens och lämplig organisation”, skriver Svensk Solenergi på sin hemsida. Sunvio har alltid delat samma grunder som Svensk Solenergi har, därför känner vi oss stolta över att vara medlem i denna branschförening. För att läsa mer om Svensk solenergi besök gärna deras hemsida.

Kontakta oss för mer information

Fri Offert

Offerten är kostnadsfri

Hur önskar du att bli kontaktad?

Fri Offert - Takbyte

Offerten är kostnadsfri

Vad är du intresserad av?

Meny